Jonathan, Wijnhandelaar

Jonathan heeft al jaren een passie voor wijn. In 2004 doet hij een eerste stap richting ondernemerschap en begint hij biodynamische wijnen te verkopen in bijberoep.

Na enkele jaren krijgt hij echter een mooie opportuniteit om zijn klantenportefeuille over te laten en gaat hij aan de slag als verkoper voor een groothandelaar in dranken.

Maar de wijnwereld laat hem ook in die periode niet los. Integendeel. Hij bouwt verder aan zijn netwerk en in 2015 studeert hij zelfs af als wijnsommelier.

Wanneer zijn job wordt stopgezet, grijpt hij dan ook de kans om zijn eigen merk van biodynamische wijn op de Belgische markt te brengen. Zijn motto? Keep it simple! Met twee exquise suggestiewijnen – een rode en een witte -, wil hij de Belgische consument verleiden.

Maar om te kunnen starten heeft hij financiële middelen nodig. En zo komt Jonathan bij Impulskrediet terecht, dat hem een lening van 12.500 euro toekent.

Bovendien kan hij gebruikmaken van het voordeel ‘springplank naar zelfstandige’. Hierdoor kan hij starten als zelfstandige in bijberoep met behoud van zijn uitkering. Zo heeft hij als starter een jaar lang een gegarandeerd inkomen.

Kortom, het zijn spannende tijden voor Jonathan die weldra de sprong hoopt te maken naar ondernemer in hoofdberoep.